هپاتیت اتوایمیون

ساخت وبلاگ

هپاتیت خودایمن (Autoimmune hepatitis,AIH)

-        پیش تر هپاتیت لوپوئید و هپاتیت مزمن فعال خوانده می شد.

-        ممکن است در هر سنی رخ دهد اما بیشتر در زنان جوان و میانسال (بیش از 75% موارد) مشاهده می شود.

-        در اروپای غربی شیوع AIH، 2 مورد در هر 100 هزار نفر گزارش شده است.

-        یافته های بیوشیمیایی شامل افزایش بیلی روبین خون ، آنزیم های کبد و ایمونوگلوبولین های سرم    می باشند.

-        یافته های سرولوژیک شامل ردیابی اتوآنتی بادی های اختصاصی در گردش می باشند.

-        تغییرات بافت شناسی شامل نکروز سلول های پارانشیمی کبد و ارتشاح لنفوسیت ها و پلاسماسل هاست.

-        در صورت عدم درمان، بیماری به سرعت به سمت سروز کبد پیش می رود. هر چند با درمان های سرکوب کننده ایمنی، پیش آگهی بیماری مطلوب است و این در صورت تشخیص به موقع و صحیح بیماری ممکن خواهد بود.

-        افتراق AIH از هپاتیت ویروسی، مهم ترین جنبه تشخیص بیماری به حساب می آید و این مهم با تایید حضور اتوآنتی بادی های اختصاصی در گردش میسر می شود. www.maktab1395.blogfa.com

تشخیص هپاتیت خودایمن

اتوآنتی بادی های در گردش، نقش اساسی در تشخیص و افتراق AIH دارند. این آنتی بادی هادر عمده بیماران یافت می شوند، هر چند ارتباط مشخصی بین شدت و پیش آگهی بیماری و تیتر آنتی بادی وجود ندارد. اتوآنتی بادی هایی که با AIH مرتبط هستند در جدول 1 آورده شده اند.

از بین این آنتی بادی ها، اتوآنتی بادی های ضد SLA/LP ، دارای بیشترین ارزش تشخیصی برای AIH  می باشند. این اتوآنتی بادی ها هم به تنهایی و هم همراه با سایر اتوآنتی بادی هاقابل ردیابی هستند. هر چند شیوع این آنتی بادی ها در مبتلایان تنها 10 تا 30 % است، اما ارزش پیش بینی (predictive value) تقریباً 100% است، به عبارتی یافتن این آنتی بادی ها در سرم بیماران، تشخیص قطعی AIH را مطرح می نماید. علاوه بر این، غلظت های بالای اتوآنتی بادی های ضد عضله صاف (ASMA) نیز AIH را قطعی می کند. یک بخش از این آنتی بادی ها بر علیه اپی توپ های پروتئین F.actin تولید می شوند که تنها در مقاطع بافتی و با استفاده از تکنیک ایمونوفلورسنس یا ایمونوهیستوشیمی قابل ردیابی می باشند. بر خلاف سایر آنتی بادی های ASMA ، آنتی بادی های ضد F.actin یک مارکر بسیار اختصاصی برای هپاتیت خودایمن نوع 1 (AIH-1) محسوب می شوند.

اخیرا با استفاده از سلول های VSM 47(vascular smooth muscle) در تکنیک ایمونوفلورسنس، به سادگی می توان حضور آنتی بادی های ضد F.actin  و در نتیجه AIH-1 را تشخیص داد. www.maktab1395.blogfa.com

 


موضوعات مرتبط: بخش ایمونولوژی

آزمایشگاه مکتب الزهرا (س)...
ما را در سایت آزمایشگاه مکتب الزهرا (س) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mmaktab1395a بازدید : 86 تاريخ : پنجشنبه 10 اسفند 1396 ساعت: 7:10